Žitná mouka pro domácí pečení


Pečete doma v domácí pekárně nebo klasické troubě domácí kváskový chléb, klasický kvasnicový, žitný chleba, žitno-pšeničný, celozrnný chléb, režné pečivo, dalamánky? Žitná chlebová mouka, celozrnná mouka, žitná trhanka i otruby z Mlýna Dubecko jsou plné zdraví prospěšných látek, vlákniny a minerálů.

Žitná chlebová mouka je výtečná také pro přípravu chlebového kvásku, na krkonošské kyselo.

Mouku na Dubecku meleme tradiční cestou už od roku 1833, bez přídavků zlepšujících látek, které bohužel v některých komerčně prodávaných moukách a směsích na pečení bývají.

Žitnou mouku chlebovku, celozrnku, trhanku i otruby pro menší pekaře dodáváme a posíláme v pytlích 5, 10, 15 a 50 kg. Na přání posíláme také poštou, cena poštovného podle hmotnosti. Vyberte si typ mouky.


Žitná mouka chlebová neboli „chlebovka“ se hodí na klasický konzumní chléb (typ Šumava), na domácí chleba, pro kváskový chléb, pečení chleba v troubě, žitné pečivo, dalamánky, do perníkového těsta, pro žitný kvásek.

Vhodná na pečení ve velkém v profesionálních pekárnách a gastro provozech i pro domácí pekárny.

Žitná celozrnná mouka – pekaři oblíbená, v souladu se současnými trendy zdravého života.

Hodí se na celozrnné žitné pečivo, celozrnný chléb, žitné dalamány, ale třeba i pro pečení celozrnné pizzy.

 


Trhanka je hrubší než žitná celozrnná mouka, má prakticky stejné složení, také mnoho minerálů a vlákniny. Strukturou trhanka připomíná ovesné či jiné obilné vločky.

Žitné otruby jsou oblíbeným zdrojem vlákniny neboli cereálií a minerálů. Odborníci na zdravou výživu je doporučují například i při dietách.

Free Joomla! templates by L.THEME