Mouka pro domácí pečení


Pečete doma v domácí pekárně nebo klasické troubě domácí kváskový chléb, klasický kvasnicový, žitný chleba, žitno-pšeničný, celozrnný chléb, režné pečivo, dalamánky? Žitná chlebová mouka, výražková, celozrnná mouka, žitná trhanka i otruby z Mlýna Dubecko jsou plné zdraví prospěšných látek, vlákniny a minerálů.

Žitná mouka je výtečná také pro přípravu chlebového kvásku, na krkonošské kyselo. Meleme i pšeničnou špaldovou mouku a mouku z červené (purpurové) pšenice. Od roku 2020 také většinu produktů v BIO kvalitě

Mouku na Dubecku meleme tradiční cestou už od roku 1833, bez přídavků zlepšujících látek, které bohužel v některých komerčně prodávaných moukách a směsích na pečení bývají.

Žitnou mouku chlebovku, výražkovou, celozrnku, trhanku i otruby pro menší pekaře dodáváme a posíláme v pytlích 5, 10, 15, 30 a 50 kg, pšeničnou mouku ze špaldy a z červené pšenice v pytlích od 5 do 30 kg. Na přání posíláme také poštou, cena poštovného podle hmotnosti. Vyberte si typ mouky.


Žitná mouka chlebová neboli „chlebovka“ se hodí na klasický konzumní chléb (typ Šumava), na domácí chleba, pro kváskový chléb, pečení chleba v troubě, žitné pečivo, dalamánky, do perníkového těsta, pro žitný kvásek. Vhodná na pečení ve velkém v profesionálních pekárnách a gastro provozech i pro domácí pekárny. Od roku 2020 také v BIO kvalitě.

Žitná výražková mouka se hodí na pečení chleba, perníků, pečiva a dalamánů, je vhodná na pečení ve velkém v profesionálních pekárnách a gastro provozech i pro domácí pekárny. Od roku 2020 také v BIO kvalitě.

Žitná celozrnná mouka – pekaři oblíbená, v souladu se současnými trendy zdravého života. Hodí se na celozrnné žitné pečivo, celozrnný chléb, žitné dalamány, ale třeba i pro pečení celozrnné pizzy. Dodáváme jemnou i hrubou mouku. Od roku 2020 také v BIO kvalitě.

 


Trhanka je hrubší než žitná celozrnná mouka, má prakticky stejné složení, také mnoho minerálů a vlákniny. Strukturou trhanka připomíná ovesné či jiné obilné vločky. Od roku 2020 také v BIO kvalitě.

Žitné i špaldové otruby a otruby z purpurové pšenice jsou oblíbeným zdrojem vlákniny neboli cereálií a minerálů. Odborníci na zdravou výživu je doporučují například i při dietách. Od roku 2020 také žitné otruby v BIO kvalitě.


Špaldová mouka z pšenice špalda je zdravější než mouka z klasické pšenice. Mouku ze špaldy využijete na pečení chleba, dalamánů, koláčů, k přípravě kaší i nápojů. Špaldu lidé v Evropě pěstovali už před 8000 lety. Má vyšší podíl minerálních látek a bílkovin než šlechtěná pšenice. Dodáváme hladkou, celozrnnou jemnou a celozrnnou hrubou špaldovou mouku, také špaldové otruby.

Mouka z červené pšenice obsahuje flavonoidy, katechin, tanin i antokyany, které obilky obarvují a mají antioxidační účinky. Hodí se na pečení i vaření. Těstu dodá tmavší barvu a výraznější chuť. Dodáváme hladkou, celozrnnou jemnou a hrubou celozrnnou mouku, také otruby z červené pšenice, také otruby z purpurové pšenice.

Poptáváte mouku?

Vyplňte prosím, kolik kilogramů mouky poptáváte. Odesíláme minimálně 5 kg, dále násobky 5 kg (10, 15, kg). Pokud zde nějaká mouka chybí, není momentálně skladem.

Dole prosím vyplňte svůj e-mail, telefon, adresu, ať vás můžeme kontaktovat a sdělit cenu včetně dopravy. Děkujeme za zájem!

Free Joomla! templates by L.THEME