Mouka z červené pšenice obsahuje flavonoidy, katechin, tanin i antokyany, které obilky obarvují a mají antioxidační účinky. Hodí se na pečení i vaření. Těstu dodá tmavší barvu a výraznější chuť.
Červená pšenice z Afriky
Červená pšenice pochází z východní Afriky, objevili ji v roce 1872 na území Etiopie. I když se může zdát, že se jedná o vyšlechtěnou odrůdu, je to původní obilovina.
Ideální pro pečení chleba i pečiva
Mouka z červené pšenice obsahuje více minerálů a také antioxidanty, které podle odborníků působí proti volným radikálům. „Červená“ mouka se hodí na pečení chleba, pečiva, koláčů i k přípravě kaší. Těsto je s použitím mouky z červené pšenice tmavší, má výraznější chuť.
Plně přírodní mouka bez přísad
Mouka z mlýna Dubecko je čistě přírodním produktem, bez fortifikace zlepšujícími přípravky jako některé komerčně prodávané mouky a směsi na pečení. Standardní trvanlivost 4 měsíce.
Hladká i celozrnná mouka z purpurové (červené) pšenice i otruby
Dodáváme hladkou, celozrnnou jemnou a celozrnnou hrubou mouku z purpurové pšenice, také otruby.
Balení mouky z červené pšenice
Mouku z červené pšenice dodáváme v pytlích 5, 10, 15 kg nebo 30 kg.